20130811

Talihsiz Aciklamalar 51

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, statlardaki tansiyonun artması halinde bunun bedelini kulüplerin ağır şekilde ödeyeceği uyarısını yaptı.

“Kanunun uygulanacağını herkes bilecek. Temennim can yanmaması ama yanabilir. Uyarıyorum, radar var. Spor savcıları, müsabakaları yerinde izleyecek. Doğrudan görecek. Raporlar, görüntüler önüne gelecek. Kimin hangi koltukta oturduğunun tespiti için elektronik bilet uygulamasına geçiyoruz. Burada bir fişleme yok. Elektronik bilet tribünlerde yaşanan olaylardan çıktı. Olaysız bir sezon geçirebilirsek zannediyorum bir daha konuşulabilir. Elektronik bilet güvenlik, suç işleyeni bulmak ve bir daha stadyuma girmesini engellemek amaçlı.”


Stadlar #hukumetistifa nidalariyla inliyor.

20130618

Talihsiz Aciklamalar - 50


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi direnişinde polisin orantısız gücünü savundu: "Polis şöyle şiddet uyguladı' diyorlar, Şiddet uyguladı da ne yaptı. Biber gazı sıktı. En doğal hakkıdır polisin biber gazı, sıkar. Kurşun var mı, silah var mı?"

Uzun hikayenin kisasi #direngezi #duranadam

20130530

Stand Up - Hindi Zahra


Talihsiz Aciklamalar 49

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde yer alan bir iç giyim ve çorap markası reklamlarının bulunduğu pano kağıtlarla kaplandı.


Twitter'da paylaşılan fotoğraf üzerine sosyal medyada tepki yükselirken, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek kendi Twitter hesabında şu yorumu yaptı:



"Sınav döneminde tüm arkadaşların reklam panosundaki olayı memleket meselesi yapmasını anlayamıyorum.

Üniversitenin ve ülkenin bu kadar problemi varken ve biz bunları çözmek için uğraşırken reklam panosuna bu ilgi sadece provakasyon.''



Kaynak: Cumhuriyet

20130514

Talihsiz Aciklamalar 48


Cengiz Candar'in Mayis 13 tarihli Radikal deki yazisindan alinti:

"Bu nedenle, Reyhanlı’daki patlamaları ve şimdiye dek herhangi bir benzeri olayda görülmemiş yükseklikteki can kaybını, Ortadoğu politikasında ‘etkili bir aktör’ olmanın ‘kaçınılmaz maliyetlerinden biri’ olarak görmek gerekiyor.

Bu, tatsız bir gerçek ama maalesef böyle. Böyle bir maliyetten uzak kalmak için Türkiye’nin Suriye’de olan bitenlerden uzak durması gerekmez miydi?

Hayır, bu mümkün değildi. Türkiye’nin ulaştığı gelişme düzeyi ve uluslararası sistemin içine girdiği kalıp, Ortadoğu’da ‘etkili bir aktör’ olmaktan öteye ona bir şans tanımıyordu. Bu da kaçınılmaz idi."


Editorun Notu:

Bu yorumu okuyunca kulagimda sunlar cinliyordu;

"...memleketin dahilinde, iktidara sahip olanalar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler."


20130505

Elektronik cilginlik...

Bilenler bilir.. TEknolojiye duskun bir insanim. Elimden geldigince de yakinda takip etmeye calisirim. Ne var ki, son 6-7 yilda bir fakindalik icindeyim.. Malum Teknolojik gelismenin hizina yetisemez olduk etrafimiz akilli telefonlarla doldu tasti. Ben ise bunlari hala kullanmamaya calisan dinazor pozisyonuna dustum kaldim. Ama beni butun bu olaylarin ozunde rahatsiz eden bunun ticari yani oldu hep. Teknolojik urunler malum her zaman parlak goruntuleri aklimizi bastan alan ozellikleri ve en onemlisi Kisa ekonomik omurleriyle butcemizi derinden yaralar oldu. Iste ben bunu hissettigimde (sanirim 2007 civarina denk geliyor) Kendimi (en azindan) frenleme karari aldim. Bu ticari ve pazarlama baskisina yenik dusmemeye karar verdim... Iste bunun sembolik olarak temsili icin bugun buraya simdiye kadar sahip oldugum telefonlari listeliyeyim dedim... Komik oldu eski telefonlari Arayip bulmak... Buyrun

1998-2001 - Ilk Telefonumu aldim. Abimin eskisi.. Nokia 3110


O zamanlar universitede bir status gostergesi olmaya baslamisti bile. Ama benim 2 yasinda edindigim bu telefon bana fazlasiyla yetiyordu. Zamanin en gozde Markasi Nokia dan.. Benim icin yolda yururken ya da disarida baska birisinin ozel hatti arama luksu inanilmaz gelmisti. Malum o devirler kapsama alani dertleri coktu ve odeme planlari arasindan en uygununu secmeye cabaliyorduk..2.5 yillik kulanim sonunda Cep telefonsuzda yasaya bilecegime karar vermistim ve 1 senelik huzurlu bir doneme yelken actim :).. ceptelefonu faturasi odememek cok keyifliydi...

2002-2003 - Ise baslamamla toplum baskisi artti.. Nokia 3310



Is hayati malum bir cep Telefonunu mecbur kiliyor. Bense ilk hissiyatlarima sadik kalarak ucuz bir opsiyon olan Nokia 3310 terfi ettim.  O zamanlarin en gozde modeliydi. Sanirim tam olarak da bu siralarda birseyler ters gitti. Internet yayginlasti ve Google hayatimiza girdi. Artik herseyi netten bakar ordan karsilastirir olmustuk. Telefonlar ise giderek daha kucuk - mikro hal almaya basladi. Artik telefonlara bakisim eskiden oldugu gibi mutevazi degil bir miktar (oldukca buyuk) aclik seviyesindeydi ki, Bluetooth u olan bir telefon gorunce gozum donmustu (bknz bir sonraki telefonum)..

2003-2006 - Gozu donmusluk donemine giris.. -Siemens S55


"Hele bir de Renkli ekran mi? inanilir gibi degil" demistim icimden. Simdiki standartlarla 5e5 piksel desek yeridir.. ama benim icin muthis bir atilimdi.. Ihtiyacim var miydi.. KEsinlikle hayir.. Zaten olayin en yanlis yeri orasiydi... Ve bu da beni ikinci en buyuk telefon secimi hatama surukledi...

2006-2007 GElmis gecmis en kotu cep telefonu - Siemens BenQ S88


AMOLED ekranina ve Mp3 (bile) calabilme ozellikleirne kandigim bu alet dunyanin en yavas isletim sistemine sahip ve sahibini delirtmek icin birebir... Defalarca kirmak ihtiyaci hissetim... Tek istedigim bir aram yapmakti. Neyse bu en buyuk hatam da simdiye kadar ki en dogru telefonuma ulastirdi beni...

2007 - 2010 - Gelmis gecmis en iyi telefon - Sony Ericsson K750i

Artik Reading e Ingiltereye tasinmistim ve cep telefonu tasimamak gibi bir luksum yoktu. Sagolsun Kuzenim 4 yillik kullanimdan sonra yeni bir telfon almisti ve bana K750 sini verdi... Tam olarak aradigim seydi. Sadece bir telefon, ve mp3 calar.. Uzun pil omru ve neredeyse zarar vermesi imkansiz bir telefondu... Telefondu cunku 2010 da 7 yillik omrunun sonuna erdi... Dusunmeksizin aynisini aradim ama artik Akilli telfonlar almis yurumustu.. Oyle basit telefonlari bulmak neredeyse imkansizlasmisti... Ama Markaya guvenim oldukca yusekti

2010 - .... Yolun sonu mu?

Her ne kadar kaymali telefonlari sevmesem de.. Sony Ericsson alacagima emindim ve Ne yazik ki bulabildigim en az ozellikli alet artik buydu 2010 da... Internet, 8Mp camera, GPS vs vs... Hala kullandigim bu telefon simdiye kadar beni pekhayal kirikligina ugratmadi.. Dayanikli , Telefon ve mp3 calar ozellikleri benim icin fazla bile... Ama belli ki yolun sonu hizla yaklasiyor.. Umarim yakinda olmaz ama kacinilmaz olarak Kirilabilir bir telefona gecmem gerekecek.. Bir sonraki maceramdan haberdar ederim sizleri, sayin okuyucu..






20130421

Ertelemek

05/04/2009
Ertelemek


Hayatta en cok kaybettigim sey zaman
Sabahlari uyanmayi
Gunduzleri calismayi
Aksamlari dinlenmeyi erteledik
Hem aski hem saygiyi erteledik

Birbirimizi erteledik
Ben Hep ertlediklerimden kaybettim
Hicbirseye acelem yokken
Hersey icin gec kaldim

Kendimi en cok bu zamanlarda sevmedim...

Mektup yazmayi bile, eline kalem almayi bile boylesine erteledim.

Seni sevmeyi artik ertelemek istemiyorum....

20130403

Politik Tartismanin Ozeti

Conversational Terrorism




All of the techniques listed in this document have actually been witnessed, told to us by someone else, or dreamed up. They are described in first person for clarity of motive.
The intent of detailing and naming these insidious tactics is so that the reader may AVOID USING THEM, to quickly recognize if someone else is using them, and for fun. There is much humor in the way people (consciously or unconsciously) conversationally cheat.
It is hoped that exposing these tactics will help muzzle the growing abuse in our conversational landscape. Give copies to both perpetrators and victims (only NOT for profit use).
The examples are overblown in an attempt to be both clear and funny. Use your imagination to think of how you (perish the thought) and others have used these techniques in the past.
They have been grouped by major category, with the best (worst!) saved for last.
First, we have the Ad Hominem Variants where you attack the person as a way to avoid truth, science, or logic which might otherwise prove you wrong. Next are the Sleight of Mind Fallacies, which act as "mental magic" to make sure the unwanted subject disappears. Then, we move on to Delay Tactics, which are subtle means to buy time when put on the spot. Then, the ever popular Question as Opportunity ploys, where any question can be deftly averted. Finally, we have the Cheap Shot Tactics and Irritants, which are basically "below the belt" punches.


Ad Hominem Variants


OVER YOUR HEAD:

"I'd like to respond to that, but taking into account your background, education, and intelligence, I am quite sure that you would not be able to understand."

EVEN YOU:

"My next point will be so cogent that even you will be able to understand it." "Even you should be able to grasp the next point."

YOU'LL GET OVER IT:

"I used to think that way when I was your age." "As you mature emotionally (or mentally, or spiritually), you will grow out of your present way of thinking, and you will eventually come around to my point of view."
"You're new here, aren't you?"

20130315

Aci son #shameongoogle #savegooglereader

Sanirim bundan 4-5 yil onceydi, ilk kez google reader la tanismam... "Nedir bu RSS?" meraki ile tikladigim link yeni ufuklar acmisti onumde. Tam da internet icinden cikilmaz flash reklamlari ile dolu bir cehenneme donusmusken, bu basit arayuz hayatimi kurtarmistim. Bu sayede tum sosyal medyalardan uzaklasabildim. Kimin 3. bir kisinin belirledigi News Feed e ihtiyaci vardi ki? ben kendi istedigim sitelerden -reklamsiz- olarak istediklerimi okuyor, istediklerimi ilgili oldugunu dusundugum kisilerle paylasabiliyordum.

Internet benim kontrolumdeydi... ta ki,

bu mesaji gorene kadar.

Google su 11 yillik sirket omru boyunca pekcok urun denedi. Bunlardan cogu test (beta) asamasini gecemeden iptal edildi, kimileri cok begenildi ve tutuldu (Mail, calendar, search). Kimi uvey evlat urunler ise (google reader gibi) azimsanmayacak bir kitle tarafindan oldukca verimli bir arac olarak kullaniliyordu. Anlasilan o ki bu grup insan google'in devasa buyume plani icinde yer edememis, ya da reklamsiz mutlu internet kavrami fazlasiyla modasi gecmis bulunmus ki 1 temmuz'dan itibaren bu hizmeti kaldiriyor..

Reader, acik ara google in sundugu en guzel hizmetlerden, diger harcanan projeler listesine ekleniyor... #Shameongoogle

Picasaweb (Flickr, instagram rekabeti)
google notes (evernotes rekabeti)
Google Reader

20130307

Talihsiz Aciklamalar 47

Basbakanimiz konustu:

‘Biz şehitler görmek istemiyoruz’ ifadesi çok yanlış bir ifadedir. Biz git oğlum git ya gazi ol ya şehit ninnileriyle büyüdük. Çünkü biz şehitliği kendi medeniyetimizde en yüce makam olarak gören bir inancın mensuplarıyız. Onun için şehitliği adeta küçümsemek gibi bir yaklaşım asla bize yakışmaz. Gazilik, şehitlik yüce unvandır. Şehitler ölmez. O anaların evlatları vatanları için evlatları için bayrağın ve aziz milletin şerefli, onurlu geleceği için öne atıldılar canlarını bu aziz millete feda ettiler. İşte o annelerin ben ellerinden öpüyorum.

20130228

Talihsiz Aciklamalar 46


20130219

Gunun Tinisi: I Am Kloot - Some Better Day



Bu seneye tatsiz basladik... her ne kadar icime atsam da su yolunu buluyor. Iste En sevdigim gruplardan I am kloot da o yarama bilmeden dokunuvermis.

Dedemin anisina gelsin...

20130205

Akla giden yol

Beyaz, siyah, sari , mor, sag, sol, kurt, kult, ermeni, turk, aptal, akilli... vs vs.. 

Insanlar birbirlerini kategorilere koymadan gormeye ve konusmaya basladiginda  birbirimizi anlamaktan ve baristan soz edebiliriz.

Talihsiz Aciklamalar 45

CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın


"Eskiden ihtilaller olurdu. Arada bir iktidar değişikliği söz konusu olurdu. Şimdi o ihtilali yapacak olan komutan da kalmadı. Hepsini tasfiye ettiler. Şimdi öyle bir kurtuluş yok."

Editorun Notu: CHP nin bu katilasmis atilligi ile ilgili guzel bir soylesi surada.